Traditionele poffertjes maar dan ietsje gezonder. Als ontbijt, lunch, avondeten, snack of toetje.. het is gewoon lekker!Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Snack
Hoeveelheid 40stuks
Ingredienten
250gramvolkorenmeelof speltbloem
400millilitermelk
2eetlepelshoning
2eetlepelsolijfolieextra om te bakken
2eieren
1snufjezout
Benodigdheden
poffertjespan
spuitflakon niet noodzakelijk
Bereidingswijze
Mix in een kom alle ingrediƫnten tot een egaal beslag. Als je een spuitflakon hebt, doe dan het beslag hierin. Zo niet, kun je gewoon een juslepel of opscheplepel gebruiken
Verwarm de poffertjespan en besmeer alle kuipjes met een beetje olijfolie. Schenk vervolgens alle poffertjes tot net onder de rand vol met beslag. Laat het beslag droog worden voordat je ze omkeert. De poffertjes zijn in circa 5 minuten gaar
Je kan ze bestuiven met wat poedersuiker en een klontje boter.
Tips
Glutenvrij: vervang de het meel door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, in dit geval amandelmelk. Laat de honing in dit geval achterwegenVeganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door twee bananen, pureer dan de bananen met een staafmixer of blender tot een soort saus